Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
All Cert Systems
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Standard de calitate SA 8000
Brand
SA 8000:2008
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Desi conceptul de responsabilitate sociala nu este unul nou, SA 8000 este primul standard cu implicatii sociale, ce vizeaza îmbunatatirea conditiilor de lucru, avand la baza principiile conventiei privind drepturile omului.

Ce este SA 8000?

SA 8000 este un standard voluntar pentru organizatiile interesate în auditarea si certificarea practicilor de lucru aplicate la punctele de lucru, precum si în colaborarea cu furnizori sau parteneri care îsi demonstreaza responsabilitatea sociala.
SA 8000 se bazeaza pe normele internationale ale drepturilor omului asa cum sunt acestea descrise în cadrul Conventiilor Organizatiei Internationale a Muncii, Conventia Natiunilor Unite a Drepturilor Copilului si Declaratia Universala a Drepturilor Omului.

Aplicabilitate SA 8000:2008

SA 8000: 2001 este aplicabil în orice organizatie care doreste sa:
- Sa masoare performanta companiilor în 8 zone cheie: munca copilului, munca fortata, sanatate si securitate ocupationala, libera asociere în asociatii colective, discriminarea, practici disciplinare, programul de lucru, remunerarea.
- investigarea si rezolvarea problemelor angajatilor sau ale partilor interesate, precum si luarea unor actiuni în vederea corectarii acestora
- Conceapa un sistem de management al sanatatii si securitatii ocupationale pentru a elimina sau minimiza riscul pentru angajati sau alte parti interesate care ar putea fi expuse la riscuri legate de sanatatea si securitatea ocupationala asociata activitatilor desfasurate;
- Implementeze, mentina si îmbunatateasca permanent un sistem de management al responsabilitatii sociale;
- Sa se asigure de conformitatea acestuia cu politica sa în domeniul responsabilitatii sociale;
- Demonstreze aceasta conformitate si altora;
- Caute certificarea/consemnarea sistemului sau de management al responsabilitatii sociale de un organism extern

Scopul certificarii SA 8000:2008

Un sistem de management al responsabilitatii sociale certificat demonstreaza angajamentul si capacitatea Dumneavoastra pentru controlul tuturor aspectelor legate de drepturile angajatilor la nivelul fiecarui punct de lucru.
Din Gura in Gura