Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
All Cert Systems
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Standard de caIitate ISO 22000
Brand
SR EN ISO 22000:2005
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Legislatia internationala si cea din Romania privind industria alimentara prevede aplicarea în toate unitatile implicate în întreg lantul alimentar de la producatori primari pana la desfacerea produselor alimentare (productia, transportul, depozitarea servirea si comertul alimentelor), a principiilor unui sistem de management al sigurantei produselor alimentare bazat pe evaluarea si prevenirea riscurilor, deci a unui sistem HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point).

Calitatea în industria alimentara nu se refera numai la produsul finit, ci înseamna si igiena proceselor (fara a se limita la fluxul tehnologic). În acest context, calitatea este si va fi întotdeauna un factor de competitie important, daca nu cel mai important. Principiile sistemului HACCP sunt un mijloc de a orienta organizatia Dumneavoastra catre respectarea tuturor regulilor legate de obtinerea unor produse calitative si de a va îmbunatati în mod continuu performantele.

ISO 22000 este un nou standard international, elaborat pentru a asigura securitatea produselor alimentare. Elaborat cu participarea specialistilor din domeniul alimentar, ISO 22000 cuprinde principiile HACCP si integreaza cerintele standardelor cheie elaborate la nivel mondial.

Aplicabilitatea ISO 22000:2005
- Este aplicabil tuturor organizatiilor, indiferent de marime, care sunt implicate în orice aspecte ale lantului alimentar si doresc sa implementeze sisteme care duc la obtinerea constanta de produse sigure
- Stabileste cerintele pentru un sistem de management al sigurantei alimentului, în care o organizatie din lantul alimentar trebuie sa demonstreze capacitatea sa de a controla pericolele pentru siguranta alimentului, cu scopul de a asigura ca alimentele sunt sigure în momentul consumului
- Specifica cerintele pentru un sistem de management al sigurantei alimentelor care combina urmatoarele elemente cheie, recunoscute în general, pentru a asigura siguranta alimentelor pe tot lantul alimentar, pana în momentul consumului final: comunicare interactiva, sistem de management, programe preliminare, principii HACCP
- Focalizarea organizatiei asupra pericolelor care afecteaza siguranta alimentului, prin identificarea sistematica, evaluarea pericolelor si controlul punctelor critice de control

Scopul certificarii ISO 22000:2005

Un sistem de management al sigurantei alimentului certificat demonstreaza angajamentul si capacitatea Dumneavoastra pentru controlul pericolelor pentru siguranta alimentelor, cu scopul de a asigura ca alimentul îndeplineste standardele calitative în momentul consumului uman.
Din Gura in Gura